Laboratorul clinico-biochimic

Elena Briceag
șefa Secţiei,
medic laborant, categorie superioară

Amplasarea

Blocul «K», etajul 4; Blocul «E», etajul 1

Specificul secţiei

Asigură secţiile spitalului cu o gamă completă de investigaţii de calitate, care includ analize clinice, biochimice şi imunologice.

Informaţii despre secţie

Laboratorul clinico-biochimic corespunde normelor sanitaro-epidemiologice actuale, este asigurat cu apă caldă şi rece non stop, cu sală de duş cu boiler.

Analizele se efectuează în regim normal şi de urgenţă datorită aparaturii de ultimă generaţie.

Prestează investigaţii de laborator persoanelor asigurate în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, cât şi pentru persoanele neasigurate, contra plată.

Avantajele secţiei
  • Personalul medical înalt calificat în medicina de laborator;
  • Sisteme moderne de o singură folosinţă pentru recoltarea probelor;
  • Laboratorul garantează calitatea, şi asigură o eficienţă şi rapiditate înaltă.
Performanţele secţiei

Laboratorul utilizează aparatură, reactive de laborator şi consumabile produse de firme cu tradiţie în domeniu, având certificate ISO şi marca CE.

Laboratorul clinico-biochimic programat este dotat cu analizator hematologic NICON, analizator biochimic automat A-15, microscope binoculare, coagulometru.

Secţia de urgenţă a laboratorului este dotată cu analizator pentru aprecierea echilibrului acido bazic-ABL-5, analizator hematologic PCE-210, analizator pentru aprecierea ionilor K, Na, Cl, coagulometru.

Analizator hematologic PCE-210 asigură o eficienţă şi rapiditate înaltă, procesează analiza sanguină (sânge venos) timp de două minute (hemoleucograma completă), foarte important în toate cazurile de urgenţă.