Secţia chirurgia aseptică

Iurie Ţugui
șeful Secţiei,
medic chirurg, categorie superioară

Amplasarea

Blocul «E», etajul 2

Specificul secţiei

Patologia chirurgicală abdominală, Piciorul diabetic — Diabetul zaharat cu complicaţii vasculare periferice, Ateroscleroza arterelor membrelor inferioare, Maladia varicoasă cu insuficienţă venoasă severă, Patologii proctologice.

Informaţii despre secţie

Secţia dispune saloane amenajate pentru pacienţi, asigurarea cu apă rece şi caldă este non/stop. Dispune de o sală de duş, asigurată cu apă caldă. Pentru pacienţi, este amenajată o sufragerie, unde poate fi servită masa, tot aici este disponibil frigiderul pentru pacienţi.

Secţia serveşte bază clinică pentru catedra de chirurgie generală şi semiologie din cadrul USMF „N. Testemiţanu”

Şeful catedrei: Eugen Guţu, profesor universitar.

Avantajele secţiei

Personalul medical este înalt calificat, este respectat dreptul pacientului la informare şi la luarea deciziilor privitor la diverse manevre, investigaţii sau tratamentul propus.

Performanţele secţiei
  • Intervenţii laparoscopice în patologia vezicii biliare;
  • Intervenţii pe stomac;
  • Eventraţiile şi herniile abdominale;
  • Apendicita acută.

În cadrul secţiei există posibilitatea efectuării examinărilor performante a sistemului vascular: dopler-duplex scanare, angiografie computerizată.

Medicii specialişti angiochirurgi experimentaţi, colaboratorii catedrei de Chirurgie generală şi semiologie efectuează operaţii reconstructive pentru revascularizarea membrelor inferioare în cazurile de ischemie arterială. Deasemenea, se utilizează metoda mini-invazivă chirurgicală de tratament al ulcerelor cronice de etiologia insuficienţei venoase cronice.