Blocul operator obstetrical–ginecologic

Galina Marușciac
șefa Secţiei,
medic obstetrician-ginecolog, categorie superioară

Amplasarea

Blocul «K», etajul 5

Specificul secţiei

Efectuarea intervențiilor chirurgicale obstetricale și ginecologice, inclusiv și laparoscopice.

Informaţii despre secţie

Secţia dispune de 7 săli de operații, reparate recent și dotate cu mese de operații performante, de ultima generație. Fiecare sală de operație este dotata cu utilaj anesteziologic performant, procurate recent. Fiecare sală de operație este dotată cu condiționere, care funcționează în regim vară – iarnă.

Secția este asigurată cu apă rece şi caldă non/stop, săli de duș. Secția servește bază clinică pentru catedra de obstetrică și ginecologie din cadrul USMF „N. Testemiţanu”.

Şeful catedrei: V. Friptu, profesor universitar.

Avantajele secţiei

Personalul medical este înalt calificat, format din echipe operatorii de medici chirurgi obstetricieni-ginecologi categorie superioară, medici anesteziologi-reanimatologi și neonatologi-reanimatologi(în cazul operațiilor obstetricale).

Performanţele secţiei

Blocul operator obstetrical-ginecologic, dispune de laparoscoape si histeroscope performante, datorită cărora sunt posibile efectuarea operațiilor reconstructive, intervențiilor diagnostic-curative, de către medicii specialiști profesioniști cunoscuți atât în țară cât și peste hotarele ei.

În efectuarea intervențiilor se utilizează cele mai noi tehnici, materiale de sutură de ultimă generație, pe piele se aplică suturi cosmetice, ce este foarte important pentru femeia contemporană.

Anul acesta s-a renovat reţelele interne, privind asigurarea cu oxigen medical şi aer sub compresie în secţie, ceea ce era vital important.