Blocul operator chirurgical–ginecologic

Vasile Guzun
șeful Secţiei,
medic chirurg, categorie superioară

Amplasarea

Blocul «E», etajul 2

Specificul secţiei

Efectuarea intervențiilor chirurgicale reconstructive pentru revascularizarea membrelor inferioare în cazurile de ischemie arterial, intervenţii laparoscopice în patologia vezicii biliare, intervenţii pe stomac, eventraţiile şi herniile abdominale, apendicita acută, intervenții ginecologice septice, inclusiv și laparoscopice.

Informaţii despre secţie

Secţia dispune de 5 săli de operații, dotate cu mese de operații performante, de ultima generație. Fiecare sală de operație este dotata cu utilaj anesteziologic performant, procurate recent. Fiecare sală de operație este dotată cu condiționere, care funcționează în regim vară – iarnă. Secția este asigurată cu apă rece şi caldă non/stop, săli de duș. Secția servește bază clinică pentru catedra de chirurgie generală și semiologie, din cadrul USMF „N. Testemiţanu”.

Şeful catedrei: Eugen Guțu, profesor universitar.

Avantajele secţiei

Personalul medical este înalt calificat, format din echipe operatorii de medici chirurgi categorie superioară, medici anesteziologi-reanimatologi și medici obstetricieni-ginecologi.

Performanţele secţiei

Blocul operator chirurgical-ginecologic, dispune de laparoscoape performante, datorită cărora sunt posibile efectuarea operațiilor reconstructive, intervențiilor diagnostic-curative, de către medicii specialiști profesioniști cunoscuți atât în țară cât și peste hotarele ei. În efectuarea intervențiilor se utilizează cele mai noi tehnici, materiale de sutură de ultimă generație, pe piele se aplică suturi cosmetice. Recent s-au renovat reţelele interne, privind asigurarea cu oxigen medical şi aer sub compresie în secţie, ceea ce era vital important.