Secţia anatomie patologică

Ala Cerbadji
șefa Secţiei,
medic morfopatolog, categorie superioară

Amplasarea

Blocul «K», etajul 3

Informaţii despre secţie

Secţia de morfopatologie este o parte componentă a IMSP SCM nr.1 cu activitate polivalentă, care include prestarea serviciilor medicale de profil chirurgical, terapeutic, obstetrical-ginecologic, perinatologic şi pediatric.

În afară de aceasta, secţia oferă servicii de morfopatologie spitalelor municipale: IMSP SCMC nr.1, IMSP SCMC ”V.Ignatenco”, IMSP SM Boli Contagioase, Maternitatea Municipală nr. 2, precum şi IMSP Asociaţia Medical-Teritorială Botanica.

Aceste instituţii medicale beneficiază de expertiză morfopatologică a pacienţilor decedaţi în spitale sau la domiciliu, totodată, şi de investigaţii histopatologice a materialului biopsic şi post-operator.

Medicii secţiei sunt preocupaţi de prestarea unor servicii de calitate, manifestând cunoştinţe profunde în domeniu, participă activ în cadrul conferinţelor clinico-anatomice desfăşurate în diferite instituţii medicale ale Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale.

Toate aceste succese se datorează suportului practic şi organizator-metodic al colaboratorilor catedrei de morfopatologie a USMF „N.Testemiţanu” în frunte cu Ieremia Zota, şeful catedrei, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova.