Spălatul pe mâini, un ritual

„Mâinile noastre sunt viitorul nostru”, este mesajul medicilor Spitalului Nr.1, care au organizat astăzi un flash-mob pentru a demonstra cum trebuie să ne spălăm corect pe mâini. Medicii ne sugerează să spălăm mâinile cât mai des, pentru a ține bolile la distanță.

Săpunul trebuie folosit de fiecare dată când ne spălăm pe mâni. Dar la fel de important este și procesul de spălare. În cazul medicilor, aceștia trebuie să-și spele mâinile timp de 7 minute. Asta include spalarea cu apa și săpun, uscarea și aplicarea asepticului.

Chiar dacă, mâinile au fost spălate de trei ori cu săpun și apă, microbii nu au dispărut complet. În schimb, la utilizarea dezinfectantului, microbii au dispărut.

„Sunt dezinfectați care au acțiune bacteriostatică, adică ei opresc în creștere, dar nu le lichidează”, afirmă Vera Busuioc, asistentă superioară.

La fiecare 10 zile, de pe mâinile medicilor se iau probe. Pentru a spori gradul de conștientizare a spălării pe mâini, medicii au organizat un flash-mob.

Și pentru că mâinile sunt principalii purtători ai germenilor care cauzează numeroase boli, acestea trebuie spălate cât mai des, deoarece la fiecare 20 de minute, numărul bacteriilor se dublează. Oamenii spun că se spală pe mâini cu regularitate.

„Înainte de mâncare și când ne ducem la veceu și când lucrăm ceva.”

Doar 19% din populație, la nivel global, se spală pe mâini cu săpun după folosirea toaletei. Anual, la 15 octombrie planeta sărbătorește Ziua internațională a spălatului pe mâini.

Știrile CTC