Reprezentantul OMS a efectuat o vizită la Spitalul Clinic Municipal nr.1

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, Igor Pokanevych, a efectuat o vizită de documentare la Spitalul Clinic Municipal nr. 1.

Șeful Biroului OMS s-a familiarizat cu activitatea Spitalului, asistența medicală acordată mamelor și nou-născuților, aplicarea instrumentelor și standardelor internaționale în domeniul sănătății mamei și copilului.

Dl Pokanevych s-a întâlnit cu managerii secțiilor curative și cu șefii catedrelor care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului. În timpul discuţiilor, au fost abordate subiecte referitoare la dificultăţile cu care se confruntă instituția, instruirile personalului medical, proiectele de îmbunătățire a condițiilor de lucru și tratament, atragerea de investiții și posibilitățile de susținere a instituției cu suportul experților internaționali în sporirea calității serviciilor medicale.

Reprezentantul_OMS

De asemenea, șeful Biroului OMS a vizitat secțiile de reanimare și terapie intensivă,  obstetrică, chirurgie și unitățile primiri urgențe.

Administrația instituției își exprima gratitudine vis-a-vis de vizita onorabilă și rămâne în așteptarea aprofundării acestei colaborări pe toate dimensiunile posibile.