Aparataj de ultimă generaţie la IMSP SCM Nr.1 /02.11.2015/

Calitatea unei instituții medicale poate fi apreciată nu numai prin profesionalismul de care dă dovadă personalul medical ci și de aparatajul atât de necesar în asemenea instituții, de care depinde uneori, la propriu, viața pacienților.

Aparataj-01_400pxÎn pas cu noile tehnologii, Spitalul clinic municipal Nr. 1 se poate lăuda cu două aparate de ultimă generație achzitionate anul curent, care vor contribui la creșterea calității și siguranței serviciilor acordate.

BRIVO DR-F — Echipament Complet Digital de Radiologie, complet echipat

Acesta este unul din primele sisteme care oferă o calitate a imaginii la un nivel excepțional, obținerea de imagini uniforme din punct de vedere calitativ în zone cu densitate diferită, reducerea cu 30% a dozei de radiații față de sistemele clasice convenționale și este confortabil pentru pacient. Suportă pacienti până la 160 kg, și este ușor de accesat și de configurat pentru examinări destinate pacienților cu dificultăți de mobilitate.

Aparataj-02_400px„Anul curent prin intermediul Ministerului Sănătății am recepționat un aparat radiologic, strict necesar pentru instituția noastră, așa cum aparatele vechi erau deja depășite și uzate fizic. În cadrul spitalului sunt spitalizați anual pe 500 de paturi în jurul la 22500 de bolnavi și de asemenea sunt internați foarte mulți copii care necesită efectuarea radiologiilor pentru stabilirea unui diagnostic corect. Acest aparat este unul modern de calitate superioară, care ne va permite să stabilim rapid diagnosticul corect. De asemenea acesta permite transmiterea informațiilor direct în cabinetele medicale, astfel se evită deplasarea personalului medical în cabinetul radiologic și se economisește timp.” Ion Arteni, Vicedirector al spitalului clinic municipal Nr.1

Aparataj-03_400pxAutoclav 400 “NUVE”-3

Acest autoclav este folosit pentru sterilizarea instrumentelor medicale ambalate și neambalate.

„Serviciul de sterilizare a Spitalului clinic municipal Nr 1 a fost echipat cu trei autoclave de marca NUVE 430 datorită căruia casoletele vor fi sterile sută la sută. Capacitatea autoclavelor este de 430 de litri ceea ce permite sterilizarea unei cantități mai mari de obiecte sanitare ceea ce facilitează considerabil munca noastră.

Se supune sterilizării inventarul moale cum ar fi: halate, cearșafuri, scutece, pansamentele pentru chirurgie și pansament și cel din cauciuc: caterere, drenaje, care sunt sterilizate la temperatura de132 și respectiv 120 de grade.

Aparataj-04_400pxSuntem multumiți și garantăm acum siguranța pacienților care pot fi siguri de serviciile oferite de instituția noastră.” Angela Gorincioi, șef al serviciului sterilizare, spitalul clinic municipal Nr.1

„Datorită utilizării acestui aparat avem rezultate mai bune în procesul sterilizării, suntem mai siguri și oferim la rândul nostru pacienților o siguranță mult mai mare în ceea ce privește sterilizarea materialului cu care acordăm asistența medicală. Procesul tehnologic este mai ușor, este modern, ceea ce facilitează și munca personalului medical.” Ion Arteni, Vicedirector al spitalului clinic municipal Nr.1

Aparataj-05_400pxAparataj-06_400px