Femeia care a învins moartea!

Astăzi, 5 decembrie, Zinaida își sărbătorește cea de a 35-a aniversare și poate spune cu certitudine că s-a născut a doua oară. Povestea tulburătoare a Zinaidei din rul. Ungheni, mamă a doi copii, a început pe 13 noiembrie 2018, când în urma unei intervenții starea pacientei s-a complicat grav și a fost transferată prin serviciul AVIASAN din raionul Ungheni în IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, într-o stare extrem de gravă, condiționată de: Comă gr. IV, Șoc septic. Sepsis. MODS(Sindrom de disfuncție multiplă de organe). Pneumonie septică, ARDS(Sindrom de detresă respiratorie acută), Insuficiență hepatorenală, Edem cerebral, CID(Sindromul coagulării diseminate a sângelui).

Femeia_care_a_invins_moartea_1

Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind consultată de diverși specialiști, sub tratament intensiv multimodal, investigată multidirecțional, ce a acoperit tot spectrul de patologii. Astăzi, după 20 de zile petrecute în secția Reanimare, Zinaida își sărbătorește cea de-a 35-a iarnă cu prietenii și salvatorii săi, cărora le-a mulțumit cu lacrimi în ochi.

Astăzi, Zinaida a fost transferă în secția de profil pentru a continua tratamentul și reabilitarea necesară și arde de nerăbdare să își stângă cât mai curând la piept cei doi copii, care o așteaptă acasă.

Femeia_care_a_invins_moartea_2

La mulți ani îi urăm și noi, întreg colectivul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 urându-i multă sănătate, fericire în familie și să fie la fel de puternică și luptătoare, precum a demonstrat.