Ziua Internaţională a Nurselor – sărbătorită la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1

Astăzi, 12 mai 2016, la nivel mondial este sărbătorită “Ziua Internaţională a Nurselor. Marcarea acesteia în cadrul instituţiei la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, a început cu organizarea unei conferințe cu participarea asistentelor medicale din cadrul instituției. Subiectele puse în discuţie ţin de “ Rolul asistentei medicale în medicina contemporană”; “Aprovizionarea instituției cu asistente medicale”; “Problemele și așteptările nurselor de la sistemul de sănătate” sau “ Promovarea tinerilor specialiști”.

Ziua_Internationala_a_Nurselor_2016_01

Administrația Spitalului Clinic Municipal Nr.1 a adresat tuturor asistenților medicali din cadrul instituției un mesaj de mulţumire, urându-le ani mulți de făurire, principialitate, răbdare, înțelepciune și noi progrese pe tărâmul profesional. Totodată, membrii echipei de conducere au ținut să premieze 10 asistente medicale cu premii bănești în valoare de adaos la salariul de bază cu 0,5%. Alte 20 de asistente medicale au fost premiate cu Diplome de Onoare de către Asociația de Nursing din Republica Moldova, pentru devotament și generozitatea manifestată în promovarea profesiei, pentru profesionalism înalt, merite deosebite în munca asiduă de zi cu zi.

Ziua_Internationala_a_Nurselor_2016_02

La moment, în Spitalul Clinic Municipal Nr.1 activează 232 de asistente medicale, însă instituția are nevoie de încă aproximativ 50 de nurse. Celebrarea Zilei Internaţionale a Nurselor începe din anul 1965, însă abia în 1974 este aleasă oficial data de 12 mai, ziua de naştere a celei mai cunoscute asistente medicale, Florence Nightingale, prima care a reformat domeniul de activitate al asistentelor medicale şi a pus bazele nursingului modern.
În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu anul 1994.

Ziua_Internationala_a_Nurselor_2016_03