Investirea solemnă a tinerilor specialiști încadrați în muncă în anul 2017

IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău s-a îmbogățit cu 17 tineri specialişti. În semn de „Bun venit”, cei patru medici şi treisprezece asistenţi medicali au primit în dar câte un halat alb, un tonometru şi câte o floare. Colegii mai cu experiență i-au întâmpinat cu braţele deschise, întrucât au mare nevoie de forțe proaspete.

Acest eveniment este organizat pentru al doilea an consecutiv și are ca scop susținerea, încurajarea și încadrarea tinerilor specialiști în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1.

Este vital ca tinerii specialiști să se simtă motivați, să se simtă utili și necesari, să fie siguri că anume aici este nevoie de ei, iar specialiștii cu experiență sunt cei care le pot insufla acest lucru și să-i motiveze în activitatea de zi cu zi pentru a face faţă cerinţelor şi a pune în valoare cunoştinţele, talentul şi chemarea.

Chiar şi după această achiziţie, instituția mai are nevoie de încă 15 de medici şi 20 de asistenţi medicali.

Lipsa specialiştilor este o problemă comună a tuturor spitalelor din Republica Moldova. Ministerul Sănătăţii afirmă că sunt aproximativ 2.000 de posturi vacante de doctori şi asistenţi medicali.