Atelier în aer liber pentru gravide și mămici

În contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării, IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Chişinău astăzi, 3 august, a organizat un eveniment inedit prin care a ținut să aducă în atenția mămicilor și viitoarelor mămici importanța alimentării la sân a bebelușilor.

Atelierul_de_informare_1

Pentru al doilea an consecutiv, Centrul Perinatologic al IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Chişinău este gazda unui seminar pentru gravide la care specialiștii din cadrul instituției vorbesc despre alăptare.

Atelier_in_aer_liber_pentru_gravide_si_mamici_1

„Astfel de evenimente sunt absolut necesare, pentru o viitoare mămică, pe lângă asistență medicală calificată, condiții spitalicești bune, are nevoie și de informare de la surse de încredere. Specialiștii noștri pot satisface orice necesitate informațională a gravidelor, iar experiența pe care o au, ne permite să susținem ferm că recomandările lor sunt incontestabile”, a declarat în cadrul evenimentului oaspetele de onoare Dna Stela Grigoraș, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Mami_Alapteaza_ma_13

Pentru cele cca 80 de participante la eveniment a fost organizat un atelier la aer liber, în curtea spitalului, sub ferestrele maternității, așa că mămicile care erau în momentul acela în sala de naștere sau în secția de după naștere au urmărit cu pruncii în brațe lecțiile utile despre alăptare.

În cadrul atelierului gravidele au învățat care sunt tehnicile și pozițiile în alăptare, deoarece de felul cum este poziționat copilul la sân depinde dezvoltarea armonioasă a bebelușului și starea de bine a mamei.

 „Ne propunem ca acest eveniment să devină o tradiție. Mamele au nevoie să fie informate timpuriu despre alăptatul corect la sân, din surse demne de încredere. Suntem siguri, că după acest seminar, toate participantele vor face alegerea corectă și își vor pune copiii la sân. Primul pas în acest sens l-au făcut deja : au fost prezente la acest eveniment”, a menționat Ion Arteni, vicedirectorul IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 din Chişinău.

Pe glob se nasc anual 136.7 milioane de copii, dintre care doar 32.6% sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare. Pentru a încuraja alăptarea și pentru a îmbunătăți starea de sănătate a bebelușilor din toată lumea, Organizația Mondială a Sănătății a instituit în 1992 Săptămâna Internațională a Alăptării care este sărbătorită anual de pe 1 pe 7 august, inclusiv în R. Moldova.