RAPORT 2018

Vineri, 22 februarie 2019, directorul Spitalului Clinic Municipal nr.1, Iurie Crasiuc, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2018 și obiectivele strategice pentru 2019. La ședință a fost prezenț și primarul mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, care a reiterat importanța asigurării populației cu servicii medicale de calitate și s-a arătat preocupat de necesitățile personalului medical.

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSTITUȚIEI PENTRU ANUL 2018:

 • Îndeplinirea condiţiilor contractuale cu CNAM;
 • Reparații capitale a secțiilor obstetricale nr. 1 și nr.2, secția UPU a serviciului obstetrical-ginecologic;
 • Procurarea de utilaj și echipament medical (utrasonograf performant, bronhoscop modern, defibrilatoare, colposcop ultraperformant, mai multe incubatoare pentru nou-născuți, etc);
 • Procurarea și montarea unui ascensor nou;
 • Apreciere de către PAS ca cel mai bun spital la capitolul satisfacția pacienților.

OBIECTIVE STRATEGICE  PENTRU ANUL 2019:

 1. Perfecționarea managementului general al instituției;
 2. Sporirea calității serviciilor medicale prestate;
 3. Creșterea și valorificarea capacităților resurselor umane;
 4. Diversificarea surselor financiare și utilizarea eficientă a lor;
 5. Renovarea și fortificarea bazei tehnico-materiale;
 6. Motivația personalului medical și nemedical;
 7. Promovarea marketingului medical;
 8. Implementarea proiectelor investiționale.

Menționăm că IMSP SCM nr. 1 este una dintre instituţiile medicale de frunte în domeniul perinatologiei, unde anual au loc cca 7000 mii de nașteri, constituind ¼ din numărul total de nașteri pe țară, astfel este cea mai mare maternitate din Republica Moldova.

Pe lângă asistența acordată mamei și copilului, Spitalul Clinic Municipal nr. 1 este una dintre instituţiile de top în domeniul ginecologiei operative endoscopice, dar și clasice, care abordează contemporan infertilitatea feminină, fiind apreciată în rândul cuplurilor sterile. O altă ramură de succes dezvoltată de  instituție este chirurgia vasculară, care se bucură de popularitate și profesionalismul personalului dedicat care îmbrățișează această specialitate.