Medicii sportivi din IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 au participat la Maratonul Internațional

Echipa sportivă a secției Reanimare și Terapie Intensivă din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 a participat ieri, 1 octombrie la cel de-al III-lea Maraton Internațional din Chișinău.

Mesajul participării din partea echipei medicale, pe lângă faptul că acesta e un mod de viață a acestor doctori, este promovarea modului sănătos de viață, care este excesiv afectat în zilele noastre de modul sedentar de viață, era tehnologiilor contemporane, alimentația sintetică și mulți alți factori nefavorabili.

Alergatul se învață în timp, astfel că, alergatul zilnic are beneficii majore pentru corp și starea emoțională. Beneficii alergatului zilnic sunt îmbunătățirea sistemului cardio-vascular, ceea ce înseamnă oxigenarea și nutriția țesuturilor din întregul corp. Un alt beneficiu este că se îmbunătățește și circulația cerebrală, ceea ce înseamnă creșterea performanțelor intelectuale, capacității de memorare și concentrare, deci a unei stări de bine per total, reduce nivelul de stres și combate oboseala, implicit depresia și alte afecțiuni psihice cauzate de epuizarea fizică și intelectuală. Printre cei mai fericiți oameni se numără, cu siguranță, persoanele care fac mișcare regulat. Mai mult decât atât, alergatul arde calorii, deci este cea mai bună metodă de a slăbi rapid și a obține formele bine proporționate, alergatul întărește sistemul osos și previne osteoporoza, tratează insomniile, reduce epuizarea.

Cel de-al III-lea Maraton Internațional a adunat cca 17 000 de participanți pe diferite distanțe.