Inaugurarea Secției Terapie nr.1 și sălii de studii din blocul chirurgical-somatic

Astăzi, 8 decembrie la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 a avut loc inaugurarea Secției Terapie nr.1, care a fost renovata capital, modernizata și dotată cu mobilier nou, blocuri sanitare separate în unele saloane.

Secția respectiva este preconizată pacienților cu boli cardiovasculare, pulmonare, patologii ale tractului digestiv, urinar și bolnavilor care suferă de diabet zaharat și de complicațiile acestuia.

Toate cheltuielile au fost suportate de fondator, Consiliul Municipal Chișinău, valoarea investițiilor oferite se ridică la peste 2 milioane lei, anual în această secție se tratează peste 2000 de pacienți.

Pe lângă această secție, tot în acest bloc a fost renovată capital și modernizată tehnic după ultimele tehnologii, o sală de studii pentru studenții mediciniști, toate cheltuielile au fost suportate de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

La eveniment a fost prezent și șeful Direcției Sănătății, Mihai Moldovanu, oaspeți din alte instituții medicale și colaboratorii instituției.

Reparații capitale sunt preconizate pentru anul viitor și în alte 3 secții. Cheltuielile pentru acestea vor fi , de asemenea, suportate de către primăria Chișinău.