Reprezentanții Colegiului Regal al medicilor patologi al Marii Britaniei în vizită la Spitalul Clinic Municipal Nr.1

Charles_van_Heyningen_400pxSpitalul Clinic Municipal Nr.1 poate beneficia de servicii moderne de colposcopie cu examinare morfopatologică, în cadrul programului de screening a patologiei de col uterin.

Dr. Charles van Heyningen, consultant Internațional pentru Europa și Dr. Michael Coutts, consultant în domeniul patologiei ginecologice, reprezentanții Colegiului Regal al medicilor patologi din Marea Britanie au fost într-o vizită de lucru la Spitalul Clinic Municipal Nr.1.

Scopul vizitei a fost documentarea reprezentanților Colegiului Regal al medicilor patologi din Marea Britanie în legătură cu fortificarea capacităților în domeniul patologiei ginecologice în conformitate cu Programul de Țară 2013 – 2017 al UNFPA și dispoziției Ministerului Sănătății.

Astfel, înalții oaspeți au conchis ca Spitalul Clinic Municipal Nr.1 corespunde cerințelor prestabilite și ar putea fi inclus în lista instituțiilor care va presta servicii de colposcopie cu examinare morfopatologică, în cadrul programului de screening a patologiei de col uterin.