Conferința științifică anuală

Conferința științifică anuală consacrată aniversării a 90-a de la nașterea ilustrului medic și savant Nicolae Testemițanu.

Zilele Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” marcate astăzi la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, acestea servesc drept prilej de sarbatoare in institutia noastra pentru ca aici isi desfasoara activitatea cadre profesoral-didactice, isi fac studiile clinice doctoranzi, studentii si rezidentii.

Astăzi, 19 octombrie cu acesta ocazie s-a desfășurat conferința științifică anuală, consacrate aniversării a 90-a de la nașterea ilustrului medic și savant Nicolae Testemițanu, care a fost organizată de către catedrele de Obstetrică și Ginecologie nr. 1, 2 și catedra medicina de familie  unde au foat  abordate subiecte despre sarcină și nașterea în HIV/Sida, rolul patologiei cordonului ombilical in rezultatele perinatale, profilaxia si tratamentul preeclampsiei, miomectomia conservativa si fertilitatea, dar si alte teme actuale care au fost prezentate de către studenți, rezidenți și cadre științifico-didactice, care au fost apreciate și clasate corespunzător.

Din numele administrației instituției și tuturor doctorilor care activează în IMSP SCMNr.1 și care și-au efectuat studiile în cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu” — La mulţi ani, Alma Mater!