Mai multe viitoare mamici s-au trezit ca trebuie sa nasca in alta parte

Mai multe viitoare mamici s-au trezit ca trebuie sa nasca in alta parte, dupa ce Centrul Perinatal al Institutului Mamei si Copilului a fost inchis pentru reparatii

Sectiile spitalului nr 1 din capitala s-au umplut ochi. De ieri, acolo au fost aduse zeci de paciente de la Institutul Mamei si Copilului. Centrul Perinatal al institutiei a fost inchis pentru 3 saptamani pentru reparatii, iata de ce mai multe viitoare mamici s-au trezit ca trebuie sa nasca in alta parte.

 

Mihaela Postica, care urma sa nasca la Institutul Mamei si Copilului, este printre primele paciente transferate la Spitalul Clinic numarul 1. Astazi, a adus pe lume o fetita si spune ca nu i-a fost frica sa se lase pe mana altor doctori.

 

Mihaela POSTICA: “Si aici sunt medici buni….I-am pus numele Gloria. Va fi o invingatoare.» 

 

Alte zeci de paciente au fost transferate in aceste zile la Spitalul numarul 1, asa ca in scurt timp sectiile s-au umplut.

 

Potrivit medicilor, in afara de femeile insarcinate de la Institutul Mamei si  Copilului, aici au ajuns si nou-nascuti cu diverse afectiuni. Tot la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 sunt redirectionate din alte raioane gravide cu patologii, dar si cele cu riscul de a naste prematur, asa ca medicii trebuie sa faca fata unui volum mai mare de lucru. Doar in ultimele 24 de ore, la spital au ajuns 92 de paciente.

 

Ion ARTENI, VICEDIRECTOR SPITAL CLINIC MUNICIPAL NR. 1: «Transferul pacientelor a inceput ieri, dupa ce la Institutul Mamei si Copilului au pornit lucrari de reparatie in toate sectiile.»

 

Lucrarile de reparatie vor dura 3 saptamani, iar apoi Centrul Perinatal din cadrul Institutului isi va relua activitatea.

 

/www.protv.md/