Geamuri vechi, acoperisuri stricate si pereti dezastruosi

Reparații capitale de exterior la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1

IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 este una din cele trei instituiții medicale municipale care va beneficia de lucrari de exterior în urma unui proiect de termoenergetică finantat de BERD și BEI, cu peste 20 de milioane de euro.
În urma acestui proiect se preconizează să se efectueze lucrări de exterior, care constă în termoizolarea a două blocuri curative, schimbarea geamurilor și ușilor, reparația acoperișurilor și fațadelor. Totodata, se vor efectua lucrări la sistemul de ventilație și de electricitate.
Lucrările de reparație se preconizează de început în cel mult șase luni.

Iurie DONDIUC, DIRECTOR SCM NR 1: «Cheltuim 4 mln de lei pe 6 luni…»

Astfel, autoritatile isi propun sa teromoizoleze peretii si sa schimbe geamurile. Totodata, se vor face lucrari la sistemul de ventilatie si de electricitate.Administratia spitalului promite banii economisiti vor fi cheltuiti pentru crearea conditiilor mai bune pentru pacienti.

Iurie DONDIUC, DIRECTOR SCM NR 1: «Economisim un mln…»

Sectii renovate au fost insa putine, explica directorul spitalului. Anual, aproape 9 mii de femei nasc in institutia data. Banii pentru lucrari vor fi acordati de municipalitate. Inca 2 spitale urmeaza sa fie reparate, printre care Spitalul Sfanta Treime si Valentin Ignatenco. Lucrarile ar putea sa inceapa la sfarsitul verii.

/www.protv.md/