Au aşteptat reparaţie 50 de ani

Au aşteptat reparaţie 50 de ani. Secţia de patologie a gravidităţii de la spitalul clinic nr.1 din Capitală, renovată

Secţia de patologie a gravidităţii de la spitalul clinic nr.1 din Capitală, nu a fost reparată de peste 50 de ani. Lucrările de renovare au început abia în luna mai, anul curent. Au fost deja  schimbate geamurile, nivelate podurile, înnoit sistemul de încălzire, apeduct şi canalizare.

Clădirea în care se află secţia a fost construită în anul 1961. Reparaţie capitală aici nu a fost efectuată niciodată. Secţia are o capacitate de 30 de paturi. Şi dacă până acum gravidele erau nevoite să folosească o baie comună, după renovare, cabună de duş va fi în fiecare salon.

”Pe parcursul a 55 de ani aici sau efectuat doar lucrări cosmetice. Principala îmbunătățire totuși va fi comfortul pacientelor. Fiecare salon va fi dotat cu grup sanitar propriu cu chiuvetă, duș, toaletă personală”, a comunicat ofiţerul de presă, Spitalul Clinic №1, Cristina Ipati.

Pe durata lucrărilor de reparaţie, pacientele cu patologii de sarcină au fost plasate în alte secţii.

”Pentru femeia gravidă e important să fie în condiții confortabile. Să nu fugă jumătate de coridor până la veceu sau să steie în rând la baie”.

”Foarte bine venit să fie ceva plăcut să poți să stai să nu te gândești că ai multe zile înainte de așteptat”.

Administrația spitalului promite că reparaţia se va încheia în luna septembrie. Costul total al lucrărilor se ridică la circa un milion de lei.

/www.canal3.md/