Gheorghe Paladi, cu o experienta vasta in medicina

Gheorghe Paladi, cu o experienta vasta in medicina a prins diferite perioade ale sistemului medical de la noi: «In a doua jumatate a secolului trecut, nasteau acasa. Vreau sa va inchipuiti care era nivelul de asistenta medicala»

Sanatate, dar si lefuri mai mari. Asta si-au dorit medicii de ziua lor profesionala. Desi au un motiv de a sarbatori, unii lucratori medicali se afla la munca. Potrivit ultimelor statistici, numarul medicilor si asistentilor medicali este in continua scadere, iar numeroase institutii din tara au lipsa de cadre medicale.

 

Gheorghe Paladi se poate lauda cu o experienta vasta in medicina. Octagenarul a petrecut la straja sanatatii mai mult de jumatate de veac.

La cei 87 de ani, academicianul se poate considera unul dintre cei mai varstnici medici din tara. Totusi, zilnic se afla la munca si se dedica in totalitate pacientilor sai. Despre sistemul medical de la noi spune ca necesita reforme.

Timp de 65 de activitate, academicianul a prins diferite perioade ale sistemului medical de la noi.

Majoritatea lucratorilor medicali si-au petrecut ziua la datorie, asa ca au fost felicitati chiar la munca sau cu cateva zile mai inainte.

Medicii si-ar dori multe de ziua lor profesionala, dar s-au limitat la sanatate.

In ultima perioada, lefurile mici ii determina pe tot mai multi medici si asistenti sa plece din tara.

In ultimii doi ani, numarul medicilor a scazut. Daca in 2013, in tara activau aproximativ 10600 de specialisti, atunci in acest an sunt cu 200 mai putin. In randurile celor din personalul medical, diferenta este si mai simtitoare. In doi ani peste o mie de asistenti si-au lasat locurile de munca.

www.protv.md