Astăzi, 6 martie, în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” s-a desfășurat ședința entității medicale, în care a fost prezentat Raportul de activitate pentru anul precedent, 2023.

Dl Vasile Guzun, director interimar al SCM ,,Gheorghe Paladi”, a prezentat Raportul cu privire la activitatea medicală și economico-financiară a instituției desfășurată în anul 2023, în context fiind dezvăluite realizările obținute în perioada menționată. La ședință a fost prezent Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, dar și alți reprezentanți din echipa managerială, șefi de secții clinice, personal al catedrelor didactice

În cadrul întrunirii, au fost prezentate rapoarte pe domenii: rezultatele activității medicale și economico-financiare, aprobarea devizului de venituri și cheltuieli pentru 2024, planul de achiziții pentru anul 2024.

Pe parcursul anului trecut, în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” au fost spitalizați și tratați 23.854 de pacienți, care au beneficiat de îngrijiri complexe și multidisciplinare în cadrul secțiilor cu profil terapeutic, chirurgical, ginecologic, obstetrical, pediatric, neonatalogic etc.

La eveniment, au fost enumerate proiectele implementate în 2023: 1) proiectul de izolare termică și eficiență energetică finanțat de BERD prin intermediul Consiliului Municipal Chișinău, 2) renovarea integrală și dotarea secției Anestezie și Terapie Intensivă, realizată cu sprijinul Ministerului Sănătății, 3) colaborarea eficientă cu UNFPA (Fondul Națiunilor Unite pentru Populație) care a contribuit la dotarea cabinetului de colposcopie și laboratorului clinico-morfopatologic, utilarea secțiilor obstetrical-ginecologice, achiziționarea unei noi ambulanțe moderne. În anul 2023, a crescut alocarea mijloacelor financiare pentru cheltuieli de personal, alimentația pacienților, servicii medicale performante, lucrări de renovare, procurarea de medicamente și consumabile.

Totodată, au fost trasate obiectivele esențiale pentru anul 2024, printre care: modernizarea instituției și echiparea cu tehnologii medicale avansate în vederea acordării serviciilor medicale de calitate.

Per ansamblu, anul 2023 a fost caracterizat ca fiind unul de succes. La final, Dl Vasile Guzun, director interimar al SCM ,,Gheorghe Paladi”, a transmis întregului colectiv mulțumiri și gânduri bune: ,,Realizările importante sunt întotdeauna rezultatul unui efort de echipă, nu doar al unui singur om, ceea ce am izbutit se datorează unui efort comun, vă doresc sănătate și realizări frumoase inclusiv în anul ce urmează”.