27.09.2024 – Donare de sânge la IMSP SCM „Gheorghe Paladi”!

dfggfddfv

Instituția noastră medicală anunță organizarea, în data de 27 septembrie 2024, a unei acțiuni de donare voluntară de sânge!

Evenimentul public social va avea loc în cadrul Campaniei de donare voluntară de sânge și componente sanguine cu genericul „Comunitatea medicală donează sânge, dăruieşte viaţă!”, și este desfășurată de Ministerul Sănătății, în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și instituțiile sanitare publice din țară, în perioada 04-30 septembrie. Campania are scopul de a îndemna comunitățile medicale să doneze, în mod altruist, sânge și componente sanguine, astfel oferind un exemplu de înalt spirit civic și încurajarea întregii societății la donarea voluntară de sânge și salvarea de vieţi umane.

Astfel, specialiștii din cadrul Cabinetului de Transfuzie a Sângelui a spitalului ”Gheorghe Paladi”, așteaptă, în această zi, toți doritorii de a dona sânge. Evenimentul, cu participarea cadrelor medicale, rudelor pacienţilor şi donatorilor-voluntari, va avea loc în data de 27 septembrie 2024, în holul Cabinetului de Transfuzie a Sângelui, orele 09°° – 15°°.

În cadrul campaniei, fiecare donator de sânge va beneficia de garanţiile sociale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur! Donează sânge – dăruieşte viaţă!