Calitatea actului medical, siguranța pacientului și a personalului medical, conform Ghidului în siguranța injecțiilor, ordinelor în gestionare a deșeurilor medicale, procedurilor operaționale instituționale și respectarea precauțiilor universale sunt temele unei instruiri care are loc în perioada 13-16 august în cadrul IMPS Spitalul Clinic Municipal ”Gh. Paladi”.

Scopul cursului constă în formarea sau actualizarea cunoștințelor personalului medical din cadrul instituției pentru asigurarea procedurii operaționale conform standardelor și protocoalelor. Un subiect aparte vizează siguranța injecțiilor, ca element de control al infecțiilor asociate asistenței medicale, măsuri de precauție în administrare, riscuri asociate, inclusiv la colectarea sângelui, dar și alte aspecte importante ce țin nemijlocit de activitatea personalului medical mediu.

Instruirea este organizată și desfășurată de Consiliul asistentelor medicale superioare și este dedicată moașelor superioare și felcerilor laboranți superiori. Angela Ostrovan, asistentă medicală principală a IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi” a venit cu o amplă informație în fața participanților.

Formarea profesională internă este realizată în baza unui plan specific nevoilor instituției, protocoalelor și standardelor de acreditare, necesității de dezvoltare și fluctuației personalului.

 

photo_2024-08-13_09-52-02

zvbnnbfd

dfghjkjhgfd