Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului, celebrată în cadrul unei festivități solemne

Cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, astăzi, 13 iunie a.c., la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, în cadrul unei festivități solemne, au fost acordate premii și decernate diplome de merit celor mai devotați medici, asistenți medicali și farmaciști.

Astfel, la inaugurarea evenimentului, vicedirectorul Ion Arteni, a ținut să felicite întregul personal medical al spitalului pentru profesionalismul și abnegația fiecăruia în munca nobilă pe care o efectuează zilnic, precum și i-a încurajat ca în continuare, să păstreze devotamentul profesiei, demnitatea, empatia şi ardoarea în acordarea serviciilor medicale de calitate. „Onorați colegi, în numele administrației, exprim gratitudine pentru profesionalism și dedicaţie în munca nobilă pe care o desfășurați. Vă doresc să fiţi mereu plini de energie, cutezanţă, răbdare nemărginită, echilibru şi tenacitate, iar toate dificultăţile să le depăşiţi cu tărie şi încredere. Fie ca perseverenţa şi spiritul de sacrificiu să vă însoţească mereu întru alinarea suferinţelor pacienţilor”, a conchis Ion Arteni.

Festivitatea a continuat cu un moment maiestos și mult așteptat, unde mai mulți medici, asistenți medicali și farmaciști sau ales cu premii bănești, coșulețe cu flori dar și diplome de merit, decernate atât din partea administrației spitalului cât și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru rezultatele excelente înregistrate în activitatea medicală.

Evenimentul a culminat cu un concert extraordinar, susținut de către formația de muzică folk Catharsis, compusă din interpreții Ion Rață și Mihai Budurin. Marii cântăreți autohtoni au bucurat publicul cu cele mai frumoase cântece, creând o atmosferă de nedescris, ce a trezit zâmbetul și bucuria fiecărui participant.

Tradițional, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Sărbătoarea a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1994 cu scopul de a aduce un omagiu reprezentanților comunității medicale din țara noastră și de a onora progresele din domeniu.

/13.06.2018/

Serviciul mass-media