Una dintre Secțiile Obstetricale de la Spitalul Municipal Numărul 1, din Capitală, a fost renovată

Viitoarele mămici vor beneficia de acum în încolo de condiții mult mai bune la naștere. Una dintre Secțiile Obstetricale de la Spitalul Municipal Numărul 1, din Capitală, a fost renovată. Banii, aproape 7 milioane de lei, au fost oferiți de municipalitate.

În secţia nou renovată sunt 17 saloane pentru proaspetele mame şi picii lor, cu un pat sau două paturi. Fiecare dispune de baie, dotată cu toate cele necesare. Totodată, o parte din spaţiile folosite ca depozit au fost reamenajate, astfel că acum sunt 11 săli de naştere.

”Avem condiții foarte bune. Mulțumim tuturor, care a depus un efort considerabil pentru ca să ne facă condiții bune pentru pacienți și pentru noi”, a declarat Rodica Colun, moașă.

Noi făceam reparație cosmetică, dar acuma s-a efectuat o reparație capitală, care era binevenită. Și cu mare nerăbdare așteptăm micii noștri pacienți. Odată cu sosirea primăverii așteptăm și venirea celor mici pe lume.

În secție au fost amenajate şi o sală de naștere pentru femeile cu dizabilități, o sală de operație, dar și o cameră pentru taţi.

”Este o secție destul de mare. Este amplasată pe două niveluri. La etajul 5 avem disponibile 10 săli pre-partum, care concomitent asigurăm 11 nașteri”, a spus Ălina Bejan, vicedirectoare Maternitatatea Spitalului Clinic nr.1.

La inaugurare a venit şi primarul interimar, Ruslan Codreanu.

”Pentru anul respectiv am alocat încă 10,6 milioane de lei pentru spitalul nr.1. Dintre care cinci milioane vor merge la reparație în altă secție, alte 5 milioane pentru dotări. Astfel, ne propunem să modernizăm tot ce înseamnă utilaj medical”, a menționat Ruslan Codreanu, primarul general interimar al Capitalei.

La Spitalului Clinic Municipal Nr. 1, anual, au loc peste șapte mii de nașteri, ceea ce constituie o pătrime din numărul total de nașteri din țară.

/www.publika.md/