Vă invităm la atelierul interactiv cu genericul „Mami, Alăptează-mă!”

Mămicile și mămicile în devenire sunt invitate la data de 1 august 2018, ora 10:00, la un atelier informativ despre alaptare, pregătire prenatală și recuperare postnatală, precum și despre metoda de îngrijire cangur și sistemele de babywearing.

Evenimentul este organizat de către Platforma E-sănătate.md și Spitalul Clinic Municipal Nr 1.

La seminarul interactiv „Mami, Alăptează-mă!” ediția a II-a vor participa specialiști cunoscuți, care vor prezenta un șir de informații utile, aceștia fiind: Carolina Călugăreanu — neonatolog, Dorina Darii — ginecolog, Ana Calancea — moașă, precum și Geta Rasciuc — consilier de babywearing în municipiul Chișinău. 1

Atelierul se va desfășura în curtea Spitalului Clinic Municipal Nr. 1, iar participarea este gratuită.

În cadrul seminarului participantele vor

✅ afla lucruri interesante despre avantajele alaptării, când și cum este bine să alapteze, pozițiile optime în timpul alaptării, dificultățile care apar în perioada alaptării;

✅ învăța și cum să își revină după o naștere naturală sau cezariană;

✅ înțelege ce presupune metoda de îngrijire Cangur;

✅ ști de ce trebuie să țină cont atunci când aleg un sistem de babywearing.

Pentru a participa la seminar, mămicile sunt invitate să se înscrie la adresa — https://goo.gl/2pwVNN

Evenimentul face parte din acțiunile dedicate Săptămânii Mondială a Alaptării, care se desfășoară în perioada 1 – 7 august 2018.

Nota Bene: Săptămâna Mondială a Alaptării este o ocazie oportună de a promova alăptarea și a transmite mesajul că laptele matern este prima investiție sigură în copil, care nu costă nimic, dar asigură copilului cel mai bun start în viață. Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF recomandă ca bebelușii să fie alăptați chiar din prima oră după naștere. Inițierea alăptării în primele ore asigură un contact emoțional puternic dintre mamă și copil și sporește șansele  menținerii alăptării cât mai mult timp. Mamele sunt încurajate să-și alăpteze copiii până la doi ani, deoarece în felul acesta le asigură copiilor o sănătate mai bună și îi protejează de eventuale maladii. Laptele matern conține toți nutrienții necesari copilului, precum și alte elemente esențiale care le dezvoltă imunitatea.

/24.07.2018/

Serviciul mass-media