Training CTG

Peste 70 de medicii obstetricieni ginecologi și medici rezidenți, dar și colaboratori ai catedrei Obstetrică și Ginecologie din Spitalului Clinic Municipal nr.1 au participat în această săptămână la un training de instruire și utilizare a cardiotocografelor moderne, care urmează a fi donate în cadrul proiectului „8000 de noi vieți”. Trainingul a fost organizat de către administraţia spitalului, în comun cu comunitatea Rotary&Rotaract şi Rotaract Chişinău, care au donat deja un cardiomonitor pentru maternitatea noastră, iar în viitorul apropiat urmează să mai doneze încă 4 monitoare de acest gen.

Scopul trainingului este de a pregăti personalul beneficiar în utilizarea corectă a acestor cardiotocografe pentru a asigura funcționalitatea lor timp îndelungat.

Apreciem şi aducem mulţumiri membrilor Clubului Rotaract Chişinău pentru aportul acestora în procesul de modernizare şi dotare a spitalului cu echipament modern.

Cardiotocograful este un monitor electronic care înregistrează simultan ritmul cardiac și mișcările bebelușului în uter, contracțiile uterine a mamei, furnizând medicilor o evaluare corectă a stării intrauterine a fătului, dar și posibilitatea depistării semnelor de suferință fetală.