Spitalul Clinic Municipal Nr.1 va celebra Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge

Cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge, marcată anual la data de 14 iunie, IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 va participa, alături de alte instituții medicale din capitală, la evenimentul de donare voluntară a sângelui cu genericul „Ajută și pe alții să fie printre noi! Donează sânge! Dăruiește viață!”. Acțiunea se va desfășura în incinta centrului comercial Jumbo din Chișinău, la 7 iunie curent și își propune să crească gradul de conștientizare asupra necesității donării de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari pentru gestul lor de a salva vieți.

Sângele este o resursă importantă, atât pentru tratamentele planificate, cât și pentru intervențiile de urgență. Acesta ajută pacienții care suferă de probleme de sănătate ce le pun viața pericol, asigurând o existență mai îndelungată și o calitate superioară a vieții. Sprijină procedurile medicale și chirurgicale complexe. Este, de asemenea, vital pentru tratarea răniților în situații de urgență de orice fel (dezastre naturale, accidente, boli, etc.) și are un rol esențial care salvează vieți, în îngrijirea maternală și perinatală.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, componenta cheie a unui sistem eficient de sănătate o reprezintă faptul de a putea oferi pacienților accesul la sânge și produse sanguine în cantități suficiente.

/05.06.2018/

Serviciul mass-media