Spitalul Clinic Municipal Nr.1 a găzduit pentru a doua oară evenimentul „Mami, alăptează-mă!”, în contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării

Cu prilejul Săptămânii Mondiale a Alăptării, zeci de mame și mămici în devenire au participat la un atelier interactiv cu genericul „Mami, alăptează-mă!”, ediția a doua. Evenimentul s-a desfășurat în aer liber, pe teritoriul Spitalului Clinic Municipal Nr.1 și a întrunit circa 100 de participanți.

Agenda de lucru a cuprins un șir de subiecte utile, cum ar fi: Avantajele alăptării — când și cum este bine să alapteze mămica; Pozițiile optime în timpul alăptării; Dificultățile care apar în perioada alăptării; Pregătire prenatală și recuperare postnatală; Metoda de îngrijire cangur; sistemele de babywearing. Totodată, au fost prezentate materiale despre recuperarea după o naștere naturală sau cezariană și alegerea corectă a unui proces de babywearing. La final, mămicile au participat la câteva concursuri unde au primit mai multe cadouri de la partenerii evenimentului.

În cadrul atelierului interactiv, informațiile din program au fost prezentate de către specialiști în domeniu, aceștia fiind: Carolina Călugăreanu – neonatolog, Dorina Darii – ginecolog, Ana Calancea – moașă, Geta Rasciuc – consilier de babywearing în Chișinău.

Evenimentul a fost organizat de către Platforma E-sănătate.md și Spitalul Clinic Municipal Nr 1 în parteneriat cu Apa OM, Sodimed, Colief, Perna Mea, Viburcol, Gedeon Richter, InvitroDiagnostics, Farmacia Familiei și Înghețata Sandra.

/02.08.2018/

Serviciul mass-media

(Sursa video — TVR Moldova)