Păstrează sănătatea, fă testul citologic!

Săptămâna aceasta este dedicată prevenirii cancerului de col uterin. Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU) lansată în 2007 are scopul de a crește gradul de informare al femeilor aspupra cauzelor cancerului de col uterin și de a atrage atenția asupra mijlocelor de prevenire.

În țara noastră, în fiecare zi o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile o femeie pierde lupta cu această boală.

Această maladie poate fi prevenită. Pentru a preveniri cancerul de col uterin este recomandat ca odată la 3 ani să se efectueze testul citologic, investigație gratuită, care se face la medicul de familie. Testarea periodică poate preveni boala și reduce substanțial incidența ei.

Medicii obstetricieni ginecologi al IMSP Spitalul Clinic Municipal «Gheorghe Paladi» vă recomandă și vă încurajează să aveți grijă de sănătatea voastră, de sănătatea mamelor voastre, a surorilor, a prietenelor și fiicelor dumneavoastre!

Dragi femei, testați-vă cu regularitate și încurajați femeile dragi din viața voastră — mamele, surorile, prietenele — să facă la fel. Aveți grijă de sănătate, alegeți viața!