O nouă rundă de instruire pe tema îmbunătățirii comunicării dintre personalul medical și pacienți

Seminariile de instruire pe tema îmbunătățirii aspectului de comunicare dintre pacient și medic continuă. Astfel, astăzi, 27 iunie a.c., medicii obstetricieni-ginecologi ai Spitalului Clinic Municipal Nr.1 au fost familiarizați cu conținutul Ghidului privind aplicarea procedurii de comunicare și consiliere a pacienților care își propune, de altfel, să sporească responsabilitatea și competența lucrătorilor medicali în vederea respectării drepturilor pacienților, purtarea corectă a discuțiilor și informarea acestora referitor la tratamentul aplicat. Seminarul a cuprins, de asemenea, atât aspecte teoretice, participanților fiind prezentate diverse tehnici și norme ale comunicării, tipologia acesteia, precum și abordarea cazurilor practice ce vizează dificultățile întâlnite în activitatea medicală pe unda de integrare în discuție cu pacienții, stabilirea soluțiilor de îmbunătățire, etc.

Crearea unui mediu care să protejeze demnitatea bolnavului, confidențialitatea și nedezvăluirea către alte persoane a informațiilor intime legate de pacient, preocuparea permanentă pentru starea de bine a pacientului dar și respectarea rolului pe care îl are pacientul sau familia acestuia au fost alte subiecte care sau regăsit pe agenda de discuție.

Reamintim că, seminariile au demarat în luna aprilie curent și vor avea continuitate pe tot parcursul anului, unde vor fi instruiți toți cei care sunt parte a echipei medicale, începând cu personalul de infirmiere, moașe, asistenți medicali și ajungâng la medici-rezidenți, medici, etc.

Misiunea principală a IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 este prestarea unui act medical de calitate, într-un mediu sigur și confortabil, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Suntem și vom fi, în continuare, preocupați de instruirea constantă a personalului nostru, întrucât conștientizăm că instruirea și aprecierea resurselor umane este cheia performanței și satisfacției beneficiarului.

/27.06.2018/

Serviciul mass-media