Marele academician și obstetrician-ginecolog Gheorghe Paladi își sărbătorește ziua de naștere

Astăzi, 9 mai 2018, este o zi specială pentru întregul personal medical al Spitalului Clinic Municipal nr.1, unde mentorul principal, marele doctor obstetrician-ginecolog, academicianul Gheorghe Paladi, împlinește 89 de ani.32187220_1687429784644279_3008861969395482624_n

Născut la 9 mai 1929, Gheorghe Paladi se înrolează în sistemul medical autohton imediat după absolvirea Institutului de Medicină, prin anul 1953. Astăzi, profesorul este unul dintre cei mai iscusiți medici moldoveni, specialiști în obstetrică și ginecologie, care a fost ales ca membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, precum și membru de onoare a Academiei Române. A trecut prin toate treptele, atât în sistemul științific și pedagogic medical, cât și în cel de practică clinică.

Gheorghe Paladi are o experiență vastă în medicină, astăzi, la cei 89 de ani deja atinși, academicianul se poate considera unul dintre cei mai vârstnici medici din republică. Totusi, zilnic se află la muncă și se dedică în totalitate și cu mult drag pacienților săi. Gheorghe Paladi este pe bună dreptate unul dintre cei mai străluciți ginecologi obstetricieni din Republica Moldova. Discipolii și colegii săi îl caracterizează ca un om de o rară omenie și cumsecădenie, un specialist de marcă și un pedagog iscusit. Este doctorul care, în peste 50 de ani de activitate, medicală și științifică, nu a refuzat niciun student, niciun practicant și mai presus de toate, niciun pacient. Gheorghe Paladi poate fi considerat doctorul care a ajutat sute de prunci să vină pe lume, asistând nașteri dintre cele mai complicate.

Marele doctor are la activ multe lucrări științifice, monografii, manuale și cărți de specialitate și, bineînțeles bebeluși, nașterea cărora a asistat-o și a curat-o cu cea mai mare dăruire. Practică obstetrica și ginecologia nu doar la catedră, având printre discipoli ginecologi cu renume din toate spitalele țării, dar și de peste hotare, activează de mulți ani la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 din Chișinău.

/09.05.2018/

Serviciul mass-media