Îngerii păzitori pentru nou-născuți. Ziua Copiilor, sărbătorită şi de medicii neonatologi

Cei mai mulţi dintre noi sărbătoresc Ziua Copiilor o singură dată pe an, însă medicii Spitalului Clinic Municipal nr.1 din Capitală, unde, anual, se nasc peste opt mii de micuţi, o fac în fiecare zi.

Asistentele medicale, obstetricienii şi, mai ales, neonatologii sunt adevăraţii îngeri păzitori ai nou-născuţilor, în special a celor care vin pe lume prematur sau cu patologii.

De 40 de ani, medicul neonatolog Constantin Lica îşi începe zilele de muncă cu scurte vizite pe la toţi pacienţii săi. În primul rând, îi consultă pe cei mai mici.

În toţi aceşti ani, Constantin Lica a devenit un înger păzitor pentru sute de nou-născuți.

După ce s-a convins că toţi nou-născuţii sunt bine, medicul a trecut şi pe la ceilalţi pacienți.

Neonatologul a ajuns la vârsta de pensionare încă acum cinci ani, însă continuă să muncească.

Anual, de Ziua internațională a copiilor, în spitalul clinic municipal nr.1 din Capitală, este organizat un concert, iar medicii primesc diplome. De această dată, însă, au fost premiate cele mai bune asistente medicale din blocul pediatric. Printre ele se numără și Valentina Zemlinschi, în vârstă de doar 21 de ani.

Acelaşi lucru îl spun și pacienții.

În grija celor 15 medici neonatologi din secția de pediatrie a spitalului municipal Nr.1 din Capitală ajung în jur de 4 mii de copii pe an. În fiecare zi, acești specialiști fac totul ce le stă în puteri, iar de multe ori fac chiar și imposibilul, ca acești copilași să fie veseli și să se bucure de viață, la fel ca și în această zi de sărbătoare.

(Sursa comunicat și video — www.prime.md)