Încă două cardiotocomonitoare pentru maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr.1

Încă două cardiotocomonitoare pentru maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr.1 O comunitate internațională Rotaract și Rotary din regiunea Öresund (Suedia și Danemarca), împreună cu Rotaract Chișinău, continua cu succes implementarea proiectului «8000 de noi vieți». Denumirea acestuia se referă la numărul de nașteri anual din instituția noastră. Scopul inițiativei este de a acumula fonduri și a procura echipamente medicale pentru spitalele din Moldova.

În primăvara anului 2018, Rotaract Club Chișinău, Rotaract Malmö-Lund și Rotary Lund City au donat un cardiotocograf nou, pentru secția Obstetricală nr.2 din instituția noastră, care a fost utilizat pentru mai mult de 2000 de nașteri.

Încurajați de succesul inițiativei anterioare, comunitatea Rotary&Rotaract a continuat proiectul dat, procurând încă două cardiotocografe pentru maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr.1.

Apreciem şi aducem mulţumiri membrilor comunitatății internaționale Rotaract și Rotary din regiunea Öresund Suedia și Danemarca), împreună cu Rotaract Chișinău pentru aportul acestora în procesul de modernizare şi dotare a spitalului cu echipament modern.

Cardiotocograful este un monitor electronic care înregistrează simultan ritmul cardiac și mișcările bebelușului în uter, contracțiile uterine ale mamei, furnizând medicilor o evaluare corectă a stării intrauterine a fătului, dar și posibilitatea depistării semnelor de suferință fetală.