Îmbunătățirea comunicării dintre medic și pacient – subiect abordat în cadrul unei noi runde de instruire

La Spitalul Clinic Municipal Nr.1 continue seminariile de instruire în vederea îmbunătățirii comunicării dintre lucrătorii medicali și pacienți. Astfel, astăzi, s-a desfășurat o nouă rundă de instruire la care au participat medici neonatologi și pediatri ai spitalului, aceștia fiind familiarizați cu Ghidul privind aplicarea procedurii de comunicare și consiliere a pacienților.

Evenimentul a cuprins, de asemenea, un șir de subiecte relevante referitoare la tipologia comunicării, identificarea dificultăților de comunicare cu pacienții, elaborarea strategiilor de ameliorare a comunicării personal medical-pacient, precum și respectarea rolului pe care îl are pacientul sau familia acestuia într-o instituție medicală.

În perioada desfășurării seminarului nu a lipsit nici feedback-ul, participanții având posibilitatea să adreseze întrebări pentru a identifica instrumentele pe care le-ar putea aplica în vederea îmbunătățirii comunicării în cadrul instituției medicale cu pacienții.

În conformitate cu Planul de activitate al Spitalului Clinic Municipal Nr.1 pentru anul 2018 privind îmbunătățirea continuă a comunicării și consilierii pacienților, dar și a instituționalizării și punerii în practică, în cadrul spitalului, a Ghidului privind aplicarea procedurii de comunicare și consiliere a pacienților, seminariile de instruire vor continua cu participarea întregului personal medical, indiferent de subdiviziune.

Misiunea principală a IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 este prestarea unui act medical de calitate, într-un mediu sigur și confortabil, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Suntem și vom fi, în continuare, preocupați de instruirea constantă a personalului nostru, întrucât conștientizăm că instruirea și aprecierea resurselor umane este cheia performanței și satisfacției beneficiarului.

/08.06.2018/

Serviciul mass-media