Îmbunătățirea comunicării cu pacienții – subiect important în cadrul unui atelier de lucru la SCM nr.1

Circa 70 de infirmiere ai Spitalului Clinic Municipal nr.1 au participat astăzi, 12 aprilie a.c., la atelierul de lucru cu genericul ”Particularitățile comunicării în cadrul spitalului: relația infirmieră-pacient”. Subiectele de pe agenda evenimentului au vizat câteva obiective principale, precum: Definirea pacientului și specificul acestuia; Identificarea barierelor în comunicarea dintre lucrătorul instituției medicale și pacient (beneficiar); Prezentarea soluțiilor de îmbunătățire a comunicării dintre lucrătorul medical și pacient. De asemenea, participanții au fost familiarizați cu un șir de informații referitoare la aspectul pozitiv al unei bune comunicări cu persoanele aflate la tratament, metodologia de comunicare în situații de criză, aplicarea soluțiilor în vederea aplanării unui conflict dintre personalul medical și pacient, etc.

În perioada desfășurării atelierului nu a lipsit nici feedback-ul, infirmierele participante având posibilitatea să adreseze întrebări, să lucreze în grupuri, pentru a identifica instrumente pe care le-ar putea aplica în vederea ameliorării comunicării în cadrul instituției medicale cu beneficiarii.

Atelierul de lucru a fost organizat de către specialiștii Spitalului Clinic Municipal nr.1, avînd-o ca formator pe Adriana Bolun, psiholog în cadrul spitalului. Săptămâna viitoare vor fi organizate și alte instruiri unde vor participa medici și asistenți medicali.

Serviciul mass-media

DSC_0011

DSC_0016

DSC_0024

DSC_0027

DSC_0014

DSC_0020

DSC_0038