Curs de comunicare pentru moașe

Spitalul Clinic Municipal Nr.1 continue să organizeze cursurile de instruire pentru a perfecționa comunicarea medicilor în raport cu pacienții. Astfel, noii participanți, de data aceasta moașele spitalului au avut oportunitate de a cunoște tehnicile de comunicare și exercițiile care au cuprins abordări directe ale diferitor situații reale pe care le întâmpină personalul medical în interacțiunea cu pacientul sau cu familia acestuia.

Evenimentul a cuprins detalii despre cum să anticipeze mai bine personalul medical necesitățile pacientului și să folosească mai eficient timpul limitat pe care îl are la dispoziție pentru a comunica un diagnostic sau pentru a purta o discuție corectă și adecvată cu beneficiarul. Au fost specificate, de asemenea, și alte subiecte, cum ar fi: importanța deținerii a abilităților necesare de a  comunica diagnosticul și pronosticul unei boli într-un limbaj simplu, ca într-un final pacientul să primescă toate răspunsurile care-l vor ajuta să înțeleagă situația; crearea unui mediu care să protejeze demnitatea bolnavului; confidențialitatea sau nedezvăluirea către alte persoane a informațiilor intime legate de pacient; preocuparea permanentă pentru starea de bine a pacientului; respectarea rolului pe care îl are pacientul.

Ulterior, moașele au putut analiza și modurile în care ar putea răspunde acestor nevoi, luând în calcul situațiile reale întâlnite la locul de muncă, aducând și alte exemple utile care au fost înregistrate pe parcursul activităților medicale, identificând soluții, etc.

/26.07.2018/

Serviciul mass-media