Condiţii mai bune la Spitalul Clinic Municipal Nr.1

După câteva zeci de ani de condiţii precare de ambulatoriu, Secţia Terapie a Spitalului Clinic Municipal Nr.1 din capitală a fost renovată. De astăzi, bolnavii au parte de condiţii mult mai bune, mobilier nou, reparaţie, dar şi utilaje conform standardelor europene. Mai mult, secţia este dotată şi cu un sistem de alarmă performant pentru pacienţi, relatează Mesager.

În secţia nou-nouţă de terapie vor fi trataţi pacienţii care suferă de boli cardiovasculare, pulmonare, patologii ale sistemului digestiv, urinar, dar şi diabet zaharat. Pe lângă condiţiile decente create pentru bolnavi, şi personalul medical va putea fi mai prompt în situaţiile de urgenţă.

În această secţie a fost instalat un sistem de alarmă. Un pacient care se simte rău, poate apăsa butonul din salon, astfel că asistentul medical primeşte o alertă la ceasul ce îl poartă la mână pe durata turei.

Potrivit Zinaidei Lozovschi, şef interimar la Secţia Terapie, secţia deserveşte 1500 de pacienţi şi are 30 de paturi.

Renovarea secţiei a fost efectuată din contul bugetului municipalităţii.

„Cel puţin pe timp de noapte este încălzire. Este bine mobilată secţia, pacienţii sunt mulţumiţi de personal. Este calea corectă aleasă de Direcţia Sănătate”, a declarat Nistor Grozavu, primar interimar al municipiului Chişinău.

Municipalitatea dă asigurări că până la sfârşitul anului vor fi deschise şi alte secţii. Pentru realizarea lucrărilor au fost cheltuite peste două milioane de lei.