Ambasadorul SUA Dereck J. Hogan a vizitat Spitalul Clinic Municipal nr. 1

Nimic nu este nimic mai dificil decât să fii departe de familie, singur și în imposibilitatea de a comunica cu cei dragi atunci când lupți cu boala.

Ambasadorul SUA Dereck J. Hogan a vizitat Spitalul Clinic Municipal nr. 1 și a donat prima tabletă cu suport integrat. Acestea vor permite pacienților diagnosticați cu COVID-19 și să comunice cu familiile lor în timp ce sunt izolați și se află în terapie intensivă.

Administrația instituției a mulțumit pentrua această donație modernă și foarte stringent necesară în această perioadă dificilă pentru pacienți cât și pentru rudele lor, care nu pot să își viziteze apropiații și să comunice, iar aceasta este foarte important în alinarea stării psihice și scăderea încărcăturii emoționale.

Exlelenta sa,dl Ambasador s-a arătat interest de activitatea instituției în aceasta perioadă și obiectivele de perspectivă de viitor, de posibilitatea modernizării a spitalului, inclusiv construcția unui bloc chirurgical modern.

S-a discutat și despre necesitatea solidarizării eforturilor în depășirea situației de criză provocată de infecția Covid-19, protecția personalului medical, tratamentul complex al pacienților, comunicarea eficientă cu personalul medical și rudele pacienților, evocând speranța că vom depăși uniți această situație.