Modernizare continuă la Spitalul Clinic Municipal Nr.1

La sfârșitul lunii decembrie 2015, au fost achiziționate și montate  trei ascensoare noi și moderne în ambele blocuri ale maternității și blocul neonatal-pediatric a Centrului Perinatologic, care reprezintă cea mai mare maternitate din tară și este una dintre cele  mai mari instituții medicale din municipiul Chișinău.  Astfel, au fost înlocuite toate lifturile vechi, unele care funcționau încă din anul 1961.

lift1_400px       lift2_400px       lift3_400px

În cadrul clădirii Blocului cu trei nivele a Maternității a fost montat  liftul model AP 500/5 cu o capacitate de 1000kg si 3 etaje. Aici   își desfășoară activitatea Secția Obstetricală Nr 3 , Terapia gravidelor Nr2 și Blocul operator.

În cadrul Blocului cu cinci nivele a Maternității a fost dat în folosință un ascensor model AS 500/6 de mari dimensiuni, cu o capacitate de 1000kg  și 6 etaje. Blocul “ K”  găzduiește Secțiile Obstetricale Nr 1 si 2, Ginecologie Aseptica Nr 1 si 2, Patologia gravidelor Nr 1, Terapia gravidelor Nr 3,  Blocul operator.

Cel de al treilea lift a fost instalat în Blocul Neonatal-pediatric, model tip AP 500/5, care are o capacitate de 500kg si 5 etaje. Acest ascensor deservește toate secțiile blocului pediatric.

“Prin acest demers am vizat creșterea gradului de confort și siguranță  atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical. Aceste secții sunt foarte solicitate, totodată, lifturile noi asigură reducerea consumului de energie, operativitate în deplasare și condiții moderne”, a declarat Directorul IMSP SCM Nr. 1  Iurie Dondiuc.

Menționăm că valoarea celor trei ascensoare s-a ridicat la 2427586,96 lei, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Municipal Chișinău. Ascensoarele au fost achiziționate prin licitație, prin cerere de ofertă, criteriul de selecție fiind prețul cel mai mic din ofertele admisibile.

/www.mamaplus.md/