Măsuri sporite de securitate la Spitalul Clinic Municipal Nr.1

Măsuri sporite de securitate la Spitalul Clinic Municipal Nr.1. După mai multe atacuri asupra medicilor, administrația instituției a angajat o firmă de pază. Potrivit directorului Iurie Dondiuc, atât angajații cât și pacienții se vor simți în siguranță de acum încolo.

De mai bine de o săptămână, accesul spre Spitalul Clinic Municipal nr.1, de pe strada Melestiu, a fost restricționat. Aici a fost instituit un post suplimentar de control, iar gardul a fost uns cu smoală.

«Zilnic noi avem diferite agresiuni mai mari sau mai mici din partea cetățenilor. Trebuie să asigurăm ordinea publică, trebuie să asigurăm securitatea pacienților. Este indiscutabil că spitalul trebuie să fie securizat din mai multe puncte de vedere», a spus directorul Spitalului Clinic Municipal nr.1, Iurie Dondiuc.

În timp ce unii oameni sunt de acord cu decizia, alții s-au arătat deranjați.

«Bine pentru securitatea spitalului şi comoditatea pacienţilor, vizitatorilor. Directorul spitalului a făcut un pas foarte curajos.»

«E foarte rău. De ce? Trebuie să mergem încă jumătate de kilometru ca să ajungem la mall, la stație și e foarte rău mai ales pentru bătrâni, mămici.»

«Eu astăzi, știu numai drumul pe aici și am fost nevoită să înconjor. Mi-a fost cam complicat un pic să găsesc drumul. Și nu consider că trecătorii, doar pacienții se află în spital cu ce ar încurca trecătorii celor din spital.»

«Eu cred că e foarte absurd. Lumea trebuie să înconjoare în primul rând și e un teren foarte am înțeles că periculos.»

De la începutul acestui an, în țară au fost comise mai multe cazuri de atac asupra angajaților din spitale.

Acum două zile, un medic de la Dispensarul Republican de Narcologie a ajuns în comă, după ce a fost snopit în bătaie de pacienţii pe care îi trata.

/www.publika.md/