Comunicat de presă: Pacienţii spitalului municipal nr.1 din Chişinău vor beneficia de servicii mai bune

Comunicat_de_presa_2015_400pxVineri, 6 noiembrie 2015, IMSP Spitalului Clinic Municipal nr. 1 Vă invită la închiderea oficială a proiectului “Instalarea sistemului de alimentare cu gaze medicale”.

Proiectul a presupus instalarea a unui sistem avansat de producere şi alimentare cu gaze medicale a sălilor de operare, terapie intensivă, saloane; racordarea a trei blocuri la reţea, etc. În rezultatul lucrărilor, nou-născuţii, femeile gravide, persoanele supuse intervenţilor chirurgicale, etc. vor beneficia de servicii medicale mai calitative. Anual, spitalul deserveşte circa 30 mii de pacienţi cu diverse stări, inclusiv foarte grave. Lucrările tehnice au fost executate de către o echipă de ingineri din Olanda pe parcursul anilor 2014-2015.

Valoarea totală a proiectului a constituit 152 milioane dolari SUA, surse provenite din Grantul Global Rotary şi a oamenilor de afaceri din Olanda.

Proiectul a fost realizat la iniţiativa fundaţiei olandeze “Stichting Werkgroep Urgenta”, cu susţinerea a câtorva cluburi rotariene din Olanda şi Republica Moldova.

La eveniment au fost invitaţi Robert de Groof, Consulul Onorific al Olandei în Republica Moldova, reprezentanţii Rotary Club Cosmopolitan Chişinău, echipa de ingineri de la “Stichting Werkgroep Urgenta”, reprezentanţii autorităţilor publice locale şi ai Spitalului clinic municipal nr. 1.

Conferinţa de presă începe la ora 14:00, în blocul obstetrical-ginecologic, etajul 2, sala “Consiliului Calităţii”.

Vă aşteptăm cu drag şi Vă mulţumim pentru colaborare.

Pentru mai multe detalii: Eugenia Guţu, 060162332