Ziua lucrătorului medical și a farmacistului 2016

Ieri, 16.06.2016 în cadrul Preturii sectorului Botanica a fost sărbătorită «Ziua lucrătorului medical și a farmacistului». Cu această ocazie, pretorul Oleg Rățoi și  șeful Direcției Sănătății a mun. Chișinău a adresat un mesaj de felicitare tuturor lucrătorilor medicali din instituțiile medicale publice IMSP AMT Botanica și IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1. În semn de recunoștință pentru aportul depus în asigurarea municipiului cu servicii medicale calitative, dl Mihai Moldovanu a înmânat diplome din partea Direcției Sănătății cât și din partea Primăriei mun. Chișinău.

Pretura_01

Cuvânt de  felicitare a ținut a spune și directorul IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 Iurie Dondiuc

“Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical şi a Farmacistului, Vă mulţumesc pentru că vă dedicaţi viaţa exercitării celei mai nobile profesii, ghidându-vă de obligaţia supremă fixată în jurământul lui Hipocrate.

Astăzi încă lucrăm la capitolul performanţă în ocrotirea sănătăţii şi doar datorită entuziasmului şi ambiţiei fiecăruia dintre Dumneavostră reuşim să impulsionăm sistemul nostru medical. Vă doresc să fiţi mereu plini de energie, cutezanţă, răbdare, echilibru şi tenacitate, iar toate dificultăţile să le depăşiţi cu tărie şi încredere”.

Pretura_03

În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994 pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii societații.

Pretura_02

Pretura_04