IMSP SCM Nr.1 va fi redenumit în cinstea academicianului Gheorghe Paladi

IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 va fi redenumit în cinstea academicianului Gheorghe Paladi. O decizie în acest sens a fost adoptată ieri, 9 iunie, de către Consiliul Municipal Chișinău.

Gheorghe_Paladi

Academicianul Gheorghe Paladi, profesor universitar, este fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din Moldova, făcând parte din «promoția de aur» a USMF «Nicolae Testemițanu». Acestuia îi aparține și ideea fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor ʼ60 ai secolului trecut, iar de peste 70 de ani, activează în cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din capitală.

Primarul general, Ion Ceban, a ținut să remarce că academicianul Gheorghe Paladi este o persoană de o cumsecădenie rară și un valoros om de știiință, care rămâne în continuare un model pentru viitoarele generații de medici.

«Oamenii sârguincioși, dedicați profesiei, sunt mereu apreciați, iar dacă aceștia mai sunt și doctori, care tratează și salvează zilnic vieți omenești, atunci meritul lor este incontestabil», a menționat edilul capitalei.

Gheorghe Paladi, academician, profesor universitar, medic obstetrician, doctor habilitat în medicină, Cavaler al Ordinului Republicii este nonagenar, însă continua să rămână fidel profesiei.

Noua denumire a instituției medicale din strada Melestiu 20, «Instituția medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal nr. 1 «Gheorghe Paladi» urmează a fi înregistrată în termen de 30 de zile de la adoptarea deciziei, la Agenția Servicii Publice.

/www.unimedia.info/