„Transportă copilul tău în siguranță!”

Astăzi, 18 iulie 2017, IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 a fost vizitat de către Inspectoratul Național de Patrulare în cadrul proiectului initiat de Automobil Club din Moldova „Transportă copilul tău în siguranță!”. Aceștia  au discutat cu gravidele din instituție pe tema transportării copiilor în automobilele personale și publice, siguranța micilor participanți în trafic și importanța scaunului auto pentru copilul.

Scopul seminarelor este de a informa mămicile și viitoarele mame despre transportarea sigură a copiilor, precum și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea minorilor. Totodată, participanților le sunt distribuite materiale informative tematice, precum și demonstrate video cu privire la pericolele transportării fără sistem special de reținere.

Statisticile arată că anual în Moldova, zeci de minori, aflați în calitate de pasageri, şi-au pierdut viaţa sau au primit diferite traumatisme. În majoritatea cazurilor vinovaţi au fost părinții care au neglijat sau au ignorat Regulamentul Circulației Rutiere, care prevede expres utilizarea scaunului special pentru copii până la 12 ani atunci când conduc un automobi Anual zeci de minori, aflați în calitate de pasageri, au decedat sau au primit diferite traumatisme. În majoritatea cazurilor de vină au fost părinții care au neglijat sau au ignorat Regulamentul Circulației Rutiere, care prevede expres utilizarea scaunului special pentru copii până la 12 ani atunci când conduc un automobil.